06 – 28 53 19 92 info@go4goals.nl

de INBOUND METHODOLOGie

De beste manier om vreemdelingen om te toveren in klanten en promoters van je bedrijf.  Sinds 2006 is inbound marketing de meest effectieve marketing methode

Inbound-Marketingom business online te doen. In plaats van de oude outbound marketing methoden van het kopen van advertenties, het kopen van e-maillijsten en het hopen op leads, richt inbound marketing zich op het creëren van kwalitatief hoogstaande inhoud die mensen in de richting van jouw bedrijf en product trekt, waar ze van nature willen zijn. Door het afstemmen van de inhoud die je publiceert met de belangen van de klant, volgt vanzelf bovenstaande afbeelding (attract – convert – close – delight).

Wat zegt de inbound afbeelding hierboven?

Bovenin zijn de vier acties (attract, convert, close, delight) die inbound bedrijven moeten nemen om bezoekers, leads, klanten en promotors te verkrijgen. Onderin zijn de tools die bedrijven gebruiken om deze acties te bereiken. Diverse tools, zoals e-mail marketing, kan essentieel zijn in verschillende fasen van de methodiek)

Wat Is Inbound Marketing?

Inbound marketing gaat over het gebruik van marketing om potentiële klanten te winnen, in plaats van marketing inspanningen die moeten vechten voor hun aandacht. Sharing is caring en inbound marketing gaat over het maken en delen van content met de wereld. Door het creëren van inhoud die specifiek is voor jouw klanten, komen ze terug naar je website.

Hoofd onderwerpen

  • Content Creation + Distribution

Maak gerichte content die vooruitzichten en fundamentele vragen en behoeften van de klant beantwoord, share deze inhoud zo veel en vaak mogelijk

  • Lifecycle Marketing

De promoters komen niet uit de lucht vallen: ze beginnen als vreemdelingen, bezoekers, contacten en klanten. Specifieke marketing acties en hulpmiddelen helpen om die vreemden om te zetten in promotors.

  • Personalization

Pas de inhoud aan aan de wensen en behoeften van de mensen die het bekijken. Als je meer informatie over jouw leads te weten komt na verloop van tijd, dan kunt je je berichten beter afstemmen op hun specifieke behoeften.

  • Multi-Channel

Inbound marketing is een multi-kanaal by nature, omdat het de mensen nadert waar ze zijn, in het kanaal waar ze willen communiceren met jou.

  • Integration

Het creëren van content, het publiceren en analysetools werken allemaal samen als een goed geoliede machine – zodat je je kunt concentreren op het publiceren van de juiste content op de juiste plaats op het juiste moment.

De 4 Inbound Marketing Acties

  1. ATTRACT

Attract inbound marketingWe willen niet zomaar verkeer naar onze site, willen we het juiste verkeer. We willen potenti?le leads en uiteindelijk tevreden klanten. Wie zijn de “juiste” mensen? Onze ideale klanten, ook wel bekend als onze buyer personas. Buyer persona’s zijn holistische idealen van wat klanten echt willen. Persona’s omvatten de doelen, uitdagingen, pijnpunten, gemeenschappelijke bezwaren wat betreft producten en diensten, alsmede persoonlijke en demografische gegevens gedeeld door alle leden van dat bepaald type klant. De persona’s zijn de mensen om wie je hele bedrijf is gebouwd.

Enkele van de belangrijkste instrumenten om de juiste gebruikers aan te trekken naar de site zijn:

Bloggen. Inbound marketing begint met bloggen. Een blog is de beste manier om nieuwe bezoekers naar je website te trekken. Om gevonden te worden door de juiste potentiële klanten, moet je educatieve content creëren die tot hen spreekt en hun vragen beantwoord.

SEO. Klanten beginnen hun koopproces online, meestal met behulp van een zoekmachine om iets te vinden waar ze vragen over hebben. Dus moet je ervoor zorgen dat je duidelijk te zien bent wanneer en waar ze zoeken. Om dat te doen, moet je zorgvuldig en analytisch zoekwoorden gebruiken, pagina’s optimaliseren, inhoud creëren en links plaatsen rond de zoektermen van waar de ideale kopers naar op zoek zijn.

Pages. Je website is je digitale etalage. Dus laat je van je beste kant zien! Optimaliseer je website om een beroep op de ideale kopers te doen en transformeer de website naar een baken van nuttige inhoud om de juiste vreemden te verleiden om je pagina’s te bezoeken.

Social Publishing. Succesvolle inkomende strategieën gaan allemaal over opmerkelijke inhoud – en met social publishing kun je deze waardevolle informatie over het sociale web delen, je vooruitzichten na streven, en zet een menselijk gezicht op!


  1. CONVERT

Convert inbound marketingZodra je website bezoekers heeft getrokken, is de volgende stap om deze bezoekers om te zetten in leads door het verzamelen van hun contactgegevens. Op zijn minst, heb je hun e-mailadressen nodig. Contact informatie is het meest waardevolle wat er is als online marketeer. Dus om je bezoekers deze informatie vrijwillig vrij te laten geven, moet je ze iets bieden in ruil! Deze “betaling” komt in de vorm van inhoud, zoals eBooks, whitepapers, of tip sheets – welke informatie ook maar interessant en waardevol voor elk van de personas zou kunnen zijn.

Enkele van de belangrijkste instrumenten in het omzetten van bezoekers naar leads zijn onder meer:

Vormen. Om bezoekers naar leads te converten, moeten ze een formulier invullen en hun informatie verstrekken. Optimaliseer dit formulier om deze stap van het conversie proces zo eenvoudig mogelijk te maken.

Call-to-action. Call-to-action zijn knoppen of links die je bezoekers stimuleren om actie te ondernemen, zoals “Download een Whitepaper” of “Woon een Webinar bij.” Als je niet genoeg calls-to-action aanbied of de calls-to-action zijn niet verleidelijk genoeg, zul je niet slagen in het genereren van leads.

Landing Pages. Wanneer een website bezoeker klikt op een call-to-action, moeten zij naar een landing page worden gestuurd. Een landing page is waar het aanbod in de call-to-action is vervuld, en indien het vooruitzicht het toelaat, informatie die het sales team kan gebruiken om een ??gesprek te beginnen met hen. Wanneer bezoekers van de website voor de eerste keer een formulier invullen op een landing page, wordt de bezoeker een contactpersoon.

Contacten. Blijf op de hoogte van de leads die je omzet in een centrale marketingdatabase. Het hebben van alle gegevens op één plaats helpt je wegwijs te maken in elke interactie die je met je contactpersonen hebt gehad – zij het via e-mail, een landing page, sociale media, of op andere wijze – en hoe je je toekomstige interacties optimaliseert to better attract, covert, close and delight.


  1. CLOSE

Close inbound marketingJe bent op het juiste spoor. Je hebt de juiste bezoekers getrokken en omgezet in de juiste leads, maar nu moet je deze leads omzetten in klanten. Hoe kun je dit het meest effectief bereiken? Bepaalde marketing tools kunnen worden gebruikt in dit stadium om ervoor te zorgen dat je de leads closed op het juiste moment.

Closing tools omvatten:

CRM. Blijf op de hoogte van de details over alle contacten, bedrijven en aanbiedingen in de pijplijn, en kom gemakkelijk in contact met de juiste vooruitzichten op het juiste moment. Customer Relationship Management (CRM) vergemakkelijken de verkoop door ervoor te zorgen dat je de juiste informatie binnen handbereik hebt om beter om te gaan met vooruitzichten over elk kanaal.

Closed-loop rapportage. Hoe weet je welke marketinginspanningen de beste leads binnen halen? Is je sales team effectief in het converten van leads naar klanten? Integratie met een CRM-systeem stel je je in staat om te analyseren hoe goed de marketing en sales teams samen spelen.

E-mail. Wat doe je als een bezoeker klikt op de call-to-action, een landing page invult, of een whitepaper download, maar nog steeds niet klaar is om een ??klant te worden? Een reeks van e-mails gericht op nuttige, relevante inhoud kunnen vertrouwen op bouwen met een vooruitzicht en hen helpen om de stap te zetten te gaan kopen.

Marketing Automation. Dit omvat het maken van e-mail marketing en lead verzorging afgestemd op de behoeften en de levenscyclus fase van elke lead. Bijvoorbeeld, als een bezoeker een whitepaper heeft gedownload over een bepaald onderwerp van jou in het verleden, misschien wil je deze lead een aantal verwante e-mails sturen.


  1. DELIGHT

Delight inbound marketingDe Inbound manier gaat over het verstrekken van opmerkelijke inhoud aan onze gebruikers, of het nu bezoekers, leads, of bestaande klanten zijn. Alleen omdat iemand reeds klant is betekent niet dat je ze kunt vergeten! Inbound bedrijven blijven in contact, bevredigen de behoeften van en (hopelijk) transformeren hun huidige klantenbestand uit in gelukkige promoters van de organisaties en de producten die ze lief hebben.

Instrumenten die worden gebruikt om klanten tevreden te houden zijn onder andere:

Enquêtes. De beste manier om erachter te komen wat de gebruikers willen is door ze te vragen. Gebruik feedback en onderzoeken om ervoor te zorgen dat je hetgeen verstrekt wat de klant zoekt.

Smart call-to-action. Deze presenteren verschillende gebruikers met aanbiedingen die op basis van buyer persona en lifecycle-podium veranderen.

Smart Text. Zorg voor bestaande klanten met opmerkelijke inhoud afgestemd op hun interesses en uitdagingen. Help hen hun eigen doelen te bereiken, evenals het invoeren van nieuwe producten en functies die voor hen van belang kunnen zijn.

Social Monitoring. Blijf op de hoogte van de sociale gesprekken die het meest relevant zijn voor jou. Luister naar de vragen van je klanten, opmerkingen, voorkeuren en antipathieën – en reik uit naar hen met relevante inhoud.


 

Ook eens een kopje koffie drinken en praten over inbound marketing?

1 + 2 =

Meer informatie

Neem direct vrijblijvend contact op voor een gesprek over Facebook adverteren